Empelvic

https://empelvic.dk/

 

Jeg har udviklet et unikt værktøj til bækkenbunden. Samen med en jordemoder - Gry Senderovitz og bandagist Thomas Borregaard, har vi revolutioneret måden at arbejde med bækkenbunden, både som fagperson og som bruger. Empelvic er både en metode og en lille siddepude.

 

Som specialiseret jordemoder og fysioterapeut oplevede vi, at stort set alle vores patienter var i tvivl om de trænede bækkenbunden rigtigt. Mange undlod at gøre det pga. tvivlen, og alle havde en eller anden skam over, ikke at kunne forstå at tage vare på deres underliv. 

 

Det er også et stort problem at de færreste ved, at knibeøvelser også handler om at afspænde bækkenbunden og ikke at spænde for hårdt, når man kniber, da det vil medføre en overspændt bækkenbund der også kan give ovennævnte problemer.

 

En sund og bæredygtig bækkenbund er en bækkenbund der kan opspændes og afslappes i takt med vores vejrtrækning og bevægelser generelt.

 

 

Vi mærkede samtidigt et problem som sundhedsperson: Vi havde ikke et ordentligt værktøj, som gjorde det tydeligt for vores klienter, hvad det var vi ville dem, når vi sagde “knib”. Usikkerheden i, om der rent faktisk kunne overleveres en verbal besked til en fysisk bevægelse i kroppen, var for stor. Dette er underbygget af studier der viser, at kun 50 % kan omsætte en verbal instruktion til et fysisk knib. Samme problematik gør sig gældende, når vi taler om en overspændt bækkenbund eller vaginistisk bækkenbund. Her er problemet omend endnu større, da det at guide i at slippe en muskel er svære end at guide i at opspænde en muskel. Det svarer til at bede en angst om at holde op med at være angst eller en søvnløs i at falde i søvn.

 

 

Vi kunne guide dem i en gynækologisk undersøgelse, når vi mærkede deres bækkenbund, men så var de afhængige af vores hænder, for at mærke deres egen krop. Gynækologisk leje, er ikke en optimal udgangsstilling for at lade bækkenbunden arbejde eller afspænding. 

Vi ville gerne lave et redskab som

 

1) sikrede at vores guiding kunne omsættes til et korrekt knib og afspænding

2) at patienten blev fri for at vi, som behandler, skulle palpere deres bækkenbund

3) At patienten blev i stand til at bevæge deres bækkenbund uden tvivl om korrekt udførelse.

 

Vi gik sammen med en bandagist for at give vores tanker fysisk form. Vi lavede en simpel pude med knopper på, som trykker de steder, hvor vi ville sætte vores fingre i bækkenbunden, når vi skulle guide til et knib. Pudens tryk mod bækkenbunden stimulerer nerverne og giver indre feedback til hjernen og dermed øget kropsbevidsthed om bækkenbunden.

 

Vi formulerede en metode ud fra vores viden om, at bækkenbunden aktiveres i et naturligt samspil med vejrtrækningen og kroppens bevægelser. Metoden og pudens tryk, gør det enkelt og intuitivt at mærke, hvordan du skal knibe og afspænde bækkenbunden. Det viser sig ydermere, at fordi Empelvic metoden og puden foregår under brugerens egenkontrol, giver det en unik mulighed for at arbejde med at desensitivere smerter i området.

 

Vi kalder det empowerment til din bækkenbund, deraf navnet Empelvic - Empowerment og pelvic floor.

 

Se videre på www.Empelvic.dk