Fysioterapi til gravide

Specialiseret fysioterapeut til gravide med smerter og andre problematikker.
“Jeg blev næsten smertefri i hele min graviditet og lærte nogle gode øvelser til at holde smerten nede”                                             

symptomer under din graviditet

Lykkelige omstændigheder? Specialiseret fysioterapi hjælper dig igennem hele forløbet

Individuel Fysioterapi for Gravide

Alle behandlingsforløb er forskellige ved fysioterapi for gravide. Dette handler især om, at alle graviditeter er forskellige, og at der kan være forskellige symptomer at forebygge og behandle.

Graviditet og den efterfølgende fødsel er en stor mekanisk belastning for kroppens strukturer. Din holdning ændrer sig, vægten stiger, og hormonelle forandringer gør, at kroppen ikke kan stabilisere sig på samme måde som inden graviditeten. Symptomer som smerte i bækkenets led, haleben, udstrålende smerte til baller, hofte og ben, ryg- og ribbens smerter, ødemer og problemer med tyngdefornemmelse og inkontinens er almindelige gener, vi kan behandle under din graviditet.

Når du som gravid kommer til klinikken for behandling, tager vi en samtale om dine udfordringer og muligheder for bedring. Herunder hører både behandling i klinikken og øvelser, du kan tage med hjem for at mindske smerter og andre gener.

Gravid efter fertilitetsbehandling

I klinikken behandler jeg som fysioterapeut også kvinder, der kæmper med infertilitet. At blive gravid efter at have været i et fertilitetsforløb, og måske også hormonbehandlinger, ægudtagning, overstimulering, flere mislykkede forsøg eller aborter giver ofte mange og voldsomme bekymringer.

Som fysioterapeut til gravide tager jeg hånd om hele din situation og arbejder tværfagligt med privat jordemoder og sundhedsplejerske for at give dig den bedste behandling og vejledning gennem hele dit forløb.

Fysioterapi til gravide

Som gynækologisk obstetrisk fysioterapeut har jeg speciale i diagnosticering og behandling af:

  • Bækkensmerter / bækkenløsning
  • Hovedpine
  • Halebenssmerter
  • Ryg- og ribbenssmerter
  • Inkontinensproblemer
  • Svag bækkenbund
  • Tyngdefornemmelse / organ nedsynkning
  • Ødemer
  • Kejsersnit eller arvæv efter ruptur i bækkenbunden
  • Delte mavemuskler; rectus diastase
Cropped shot of an unrecognizable man and his wife touching her pregnant belly

Patientudtalelse:

“Vi har det godt og har fundet en god rytme allerede. Han er fantastisk og jeg har det fantastisk – ikke mindst takket være dig og behandlingerne 🙂 Du fik det til at være sjovt at være gravid trods smerter og ubehag.
Jeg har allerede sendt info om dig til en anden gravid, som havde ondt – jeg vil sprede budskabet til alle der gider høre det – for du er virkelig dygtig og jeg har været så glad for behandlingerne.
Så tak for hjælpen og for din måde at være på – det har været en fornøjelse…” (Maria Zabell og baby Hartvig) 

Graviditet og nedsynkning af underlivsorganer

Graviditet er en tid fyldt med glæde og forventning, men den kan også medføre fysiske udfordringer. Forskning viser, at nedsynkning af underlivsorganer er en almindelig tilstand blandt kvinder efter graviditet og fødsel. Op til 50% af kvinder, der har født vaginalt, oplever nedsynkning i større eller mindre grad. Dette sker, når bækkenbundens muskler og væv bliver svækket og ikke længere kan støtte organerne i bækkenet korrekt. Symptomerne kan variere fra mildt ubehag til mere alvorlige problemer som inkontinens og smerter.

Det er sjældent at man udvikler en prolaps under selve graviditeten, og i langt de fleste tilfælde, vil du sagtens kunne gennemføre en graviditet, hvis du har en eksisterende prolaps fra en tidligere fødsel (1).

Hos Micha Grøn klinikken forstår jeg, at en eksisterende underlivsprolaps kan være en udfordring under graviditeten. I min klinik tilbyder jeg specialiserede rådgivning og behandling for at sikre, at du får den bedst mulige støtte gennem hele din graviditet.

Nedsynkning af underlivsorganer

Specialiseret fysioterapi til underlivsprolaps under Graviditet


Den foretrukne behandling er bækkenbundsøvelser og evt. at bruge et støttepessar i den første del af graviditeten. Denne behandling giver vaginal støtte, reducerer nedsynkning og forbedrer symptomer som fornemmelse af en bule i skeden, tyngde og vandladningsbesvær.

Ligeledes vil bækkenbunden få bedre mulighed for at bevæge sig naturligt, når den ikke forstyrres af en nedsynkning. Nedsynkning kan påvirkes af flere faktorer, herunder hormonelle forandringer, forstoppelse, kronisk hoste og overvægt.

Det er værd at bemærke, at prolaps-symptomer ofte forbedres i anden og tredje trimester af graviditeten, når livmoderen bliver et abdominalt organ.

Kontakt klinikken i dag for at få mere at vide om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

4 enkle råd til nedsynkning under graviditet


Hvis du oplever nedsynkning under graviditeten, er der flere ting, du kan gøre for at lindre symptomerne og styrke bækkenbunden:

  • Bækkenbundstræning: Regelmæssige specifikke og funktionelle øvelser kan styrke musklerne i bækkenbunden og hjælpe med at støtte organerne.
  • Afspænding og aflastning: Sørg for at tage pauser og undgå tunge løft. Bær dig selv med en rank holdning, når du går, står og sidder.
  • Hold afføringen lind: Undgå hård afføring og forstoppelse ved at spise fiberrig kost og drikke rigeligt med vand.
  • Hensigtsmæssige stillinger ved toiletbesøg: Brug en skammel til at hæve fødderne, når du sidder på toilettet, for at lette afføringen.

I klinikken kan du få behandling og vejledning til at håndtere symptomer på nedsynkning under graviditeten og efter du har født.

Konsultationer efter aftale

Bestil tid til graviditetsbehandling eller efterfødselstjek

Har du behov for fysioterapi som gravid? Bestil en konsultation online eller ved at ringe eller skrive til klinikkens mail/SMS.

Kontakt også gerne klinikken med spørgsmål om en behandling er relevant for dig. Du er også velkommen til at søge råd om og vejledning i, hvad du selv kan gøre.

Telefonen besvares mellem behandlinger og er åben alle ugedage fra kl. 9 – 15