Erektil dysfunktion - behandling

Styrketræning af bækkenbunden er potens-fitness” – Læge og sexolog Jesper Bay-Hansen.

Underlivet er en del af hele kroppen

Fysioterapi mod impotens

Bækkenbundsøvelser styrker din rejsning(1), og gør dig i stand til at styre din sædafgang.

Bækkenbundens rytmiske sammentrækninger stimulerer blodcirkulationen ud i svulmelegemerne, og bidrager til at holde rejsningen under et samleje. Hvis din bækkenbund ikke arbejder effektivt, hvis den er for spændt eller du har forkalkninger i dine blodkar i penis, vil blodcirkulationen være påvirket og du kan ikke få eller bevare rejsning.

Erektil dysfunktion behandling

Jeg undersøger hvilke forudsætninger du har for at kunne arbejde effektivt med din bækkenbund. Bækkenbundens bevægelser kan være udfordret af neurologiske, strukturelle eller mekaniske årsager. Du lærer hvordan du bevæger bækkenbunden, afspænder, aktiverer og slipper musklerne. Hertil benytter jeg Empelvic metoden, som jeg har udviklet, til netop at gøre bækkenbundstræning effektiv og målrettet dine behov. 

Jeg anbefaler ofte at behandlingen foregår i kombination med  shockwaveterapi, som tilbydes af mine samarbejdspartnere på dette område. Shockwaveterapi er lydbølgeterapi, der nedbryder forkalkninger i svulmelegemernes blodkar.

Sammen med bækkenbundsøvelser, impotens øvelser og fysisk aktivitet forbedres de fysiske forudsætningerne for rejsning. Derudover guides du i din krops signaler, så du lærer dem at kende og at reagere relevant på dem. At genfinde sin lyst og at stole på, at kroppen kan præstere igen, er en del af dette arbejde.  

Hvem er impotente?

Allerede fra du fylder 40 år sker der forandringer i din krop. 5-10 % af alle mænd oplever forandring i deres evne til at opnå eller vedligeholde en rejsning, som gør det muligt at gennemføre et samleje. Forekomsten stiger med stigende alder hvor ca. 1/3 del af mænd i 65 årsalderen har problemer. Alle mænd oplever forbigående problemer med rejsning. Det er almindeligt og forekommer hyppigt(2).

 

Hvad er erektil dysfunktion? Hvornår er det et problem? 

Rejsningen kan være forstyrret på forskellige måder. Nogle oplever, at penis ikke bliver hård nok, andre at rejsningen falder for hurtigt. I begge tilfælde bliver det vanskeligt at gennemføre et samleje. Det er et problem, hvis du oplever din erektion udebliver eller ikke er tilstrækkelig ved hver seksuel aktivitet eller stimulering.

Årsager til erektil dysfunktion.

Rejsningsforstyrrelser kan have fysiske, psykologiske og sociale årsager. Vi taler om, at rejsningsforstyrrelser er et symptom og ikke en sygdom i sig selv.

At få rejsning er et samspil mellem hormoner, blodforsyning, muskelaktivitet, nervesystem og psyke. Derfor er rejsningsforstyrrelser ofte resultatet af en sammenblanding af forskellige faktorer. 

Mænd føler ofte det er et nederlag, ikke at kunne kontrollere deres krop eller tilfredsstille deres partner seksuelt via samleje. Det kan påvirke selvbilledet og føre til stress, bekymringer og frustration. Det i sig selv kan gøre rejsningsproblemerne værre og bevirke, at man trækker sig fra at være seksuel aktiv.

Forskellige sygdomme, følger efter operationer eller bivirkninger af medicin kan give rejsningsforstyrrelser. Her kan årsagen være af mekanisk/organisk karakter, men ofte spiller smerte og det at leve med en kronisk sygdom ind på den seksuelle lyst og nydelse.

Min erfaring er at mænd med rejsningsproblemer ofte har tilstødende symptomer som dryptis, øget tissetrang og/eller tarmproblemer. Ligeledes ser jeg en sammenhæng med mænd med hoftelidelser, smerter i ryggen eller lysken og erektil dysfunktion.

Rejsningsproblemer kan også være første tegn på en underliggende lidelse. Derfor er der god grund til at søge hjælp og få årsagen afklaret. 

Hvad kan du selv gøre i dag?

Styrk din potens!

  • Hvis du er overvægtig, vil et vægttab hjælpe din potens og sundhed generelt.
  • Undgå tobak og større mængder alkohol.
  • Vær fysisk aktivitet i form af konditionstræning og styrkeøvelser. Det forbedrer blodomløbet og forebygger forkalkning af blodkar.
  • Spis en sund, varieret kost. Skru ned for sukker og op for grøntsager. Det er med til at holde balance i hormonsystemet.
  • Tal med din partner om problemet.
  • Søg læge, hvis din rejsning tidligere har fungeret normalt eller du har en skæv penis – krummerik.
pexels-cottonbro-studio-4980363
Konsultationer efter aftale

Bestil tid til en konsultation.

Har du behov for fysioterapi? Bestil en konsultation online eller ved at ringe, skrive til klinikkens mail/SMS. 

Kontakt også gerne klinikken med spørgsmål om en behandling er relevant for dig. Du er også velkommen til at søge råd om og vejledning i, hvad du selv kan gøre. 

Telefonen besvares imellem behandlinger og er åben alle ugedage fra kl. 9 – 15