Manuel fertilitetsbehandling i Charlottenlund

Micha Grøn har specialiseret sig i at behandle infertilitet med fysioterapi. Metoden kalder hun manuel fertilitetsbehandling.

Naturlig gravid

Manuel fertilitetsbehandling

Kroppen er langt bedre forberedt og i stand til at skabe liv, hvis de reproduktive organer fungerer optimalt og kan bevæge sig frit, samt hvis hormonsystemerne og den generelle sundhedstilstand er i balance. Mange forstyrrelser i vores reproduktive system skyldes sygdomme og hormonforstyrrelser, men ligeså mange forstyrrelser skyldes mekaniske blokeringer eller uhensigtsmæssig livsstil.

Hyppigste årsager til infertilitet

Sygdomme som PCOS (polycystisk ovariesyndrom) og endometriose, alder, nedsat sædkvalitet er nogle af de mest almenkendte årsager til nedsat reproduktion. Men også andre sygdomme, kirurgiske indgreb og traumer kan bidrage negativt til en systematisk dysfunktion i bækkenet og de tilhørende organer.

En tredjedel af årsager til infertilitet findes hos kvinden, en tredjedel hos manden og hos den sidste tredjedel findes årsagen hos begge køn.

Manuel fertilitetsbehandling

Grundtanken i manuel fertilitetsbehandling tager udgangspunkt i Merciér Therapy, Wurn technique og Mojzisova metoden – alle er veldokumenterede metoder til primært at fremme fertilitet – naturligt gennem målrettet fysioterapi og livsstilsrådgivning.

Behandlingen er en blid form for gynovisceral manipulation – løsning af spændinger og arvæv i underlivets reproduktive organer; ovarier, æggeledere og livmoder, de omkringliggende og relaterede muskler, ligamenter, bindevæv og led. Den manuelle behandling følges op af specifikke hjemme øvelser, som udføres dagligt før og under en graviditet

Målet er:

 • At sørge for livmoderen, æggestokke, æggeleder, prostata og sædleder mulighed kan bevæge sig frit i omgivelserne og i sig selv.
 • At reducere sammenvoksningerne i og omkring organer, bindevæv, sener, muskler og led
 • At skabe fri bevægelighed så blodcirkulation, lymfecirkulation og nerveforsyning er optimal
 • At normalisere funktionen af strukturerne i bækkenet, underlivet, hofter og den nederste del af ryggen som funktionel enhed

Laserterapi

Biostimulerende laserterapi er en effektiv booster af vores fertile væv. Med lave doser laserlys (LLLT=Low Level Laser Therapy) overføres energi til cellerne, så æg, sædceller, endometrieceller (livmoderens celler), immunforsvarsceller m.fl. bedre kan udføre deres funktioner. 

Den anbefales særligt til kvinder over 35, mænd med nedsat sædkvalitet og alle med arvæv og/eller inflammationer i lænd, bækken eller underliv.

At behandle infertilitet med fysioterapi er stadig forholdsvis nyt i Danmark, men i andre lande har man i mange år med succes behandlet infertilitet med fysioterapeutiske og manuelle metoder. 

Symptomer hos kvinder 

Nedenstående symptomer og tilstand kan behandles med fysioterapi og forbedre din fertilitet.

 • PCO/ PCOS (polycystisk ovariesyndrom)
 • Arvæv efter kejsersnit eller anden kirurgi i underlivet
 • Smerter i lænd, bækken og underliv
 • Endometriose
 • Menstruationsproblemer
 • Lukkede eller dårligt fungerende æggeledere
 • Tidligere spontane aborter
 • Forhøjet FSH (Follikel Stimulerende Hormon)
 • Lavt eller højt BMI
 • Inaktivitet

Symptomer hos mænd

Den største faktor er nedsat sædkvalitet. Især tilstande som kronisk prostatitis, rygning og inaktivitet påvirker sædkvaliteten negativt.

Forbered kroppen på graviditet

Fertilitetsforløb

Et fertilitetsforløb består af en indledende samtale og undersøgelse ud fra hvilken din behandling tilrettelægges. 

Behandlingen er en kombination af manuelle teknikker,  øvelsesterapi og/eller laserterapi. Derudover vejledning i hvordan du og din partner kan gøre tiltag i jeres hverdag og livsstil der fremmer fertiliteten.

Overvejer du, eller er du allerede i et behandlingsforløb med kunstig tilførsel af hormoner, kunstig insemination (IUI) og kunstig befrugtning (IVF), kan du med fordel kombinere disse former for fertilitetsbehandlinger med MANUEL FERTILITET og dermed øge din chance for at blive gravid

Macro close up of Osteopathic belly massage.
Konsultationer efter aftale

Bestil tid til manuel fertilitetsbehandling

Har du behov for fysioterapi? Bestil en konsultation online eller ved at ringe, skrive til klinikkens mail/SMS. 

Kontakt også gerne klinikken med spørgsmål om en behandling er relevant for dig. Du er også velkommen til at søge råd om og vejledning i, hvad du selv kan gøre. 

Telefonen besvares imellem behandlinger og er åben alle ugedage fra kl. 9 – 15